sâmbătă, 3 martie 2012

Tippi - the girl who befriended wild animals.. Tippi - Fetita care s-a imprietenit cu animalele salbatice

RO:
Tippi - fetita care s-a imprietenit cu animalele salbatice

Tippi Degre (nascuta in 4 iunie 1990) este o fata de origine franceza care si-a petrecut copilaria in Namibia printre animale salbatice si bastinasi. Dupa ce s-a mutat cu parintii in Paris, Franta, s-a reintors in Africa pentru a face sase documentare pentru Discovery Channel. Ea este cunoscuta, printre alte lucruri, ca supraveghetoarea tigrilor din Ford Boyard, o structură de pe coasta franceză, locul de filmare al unei cunoscute emisiuni de televiziune.

Tippi s-a nascut in Namibia unde a fost cu parintii ei, Alain Degre si Sylvie Robert, acestia lucrand ca fotografi profesionisti specializati in suprinderea naturii in salbaticie. Ea a fost numita dupa Tippi Hedren. In timpul sederii ei in Namibia, s-a imprietenit cu animalele, inclusiv cu un elefant in varsta de 28 de ani pe nume Abu, un leopard poreclit J&B, crocodili, pui de leu, girafe, cameleoni, struti, un pui de zebra, suricate, un ghepard, un sarpe, un papagal gri african, etc. De asemenea s-a imprietenit cu Bosimanii si cu membri tribului Himba din Kalahari, care au invatat-o cum sa supravietuiasca doar cu radacini si fructe de padure si sa vorbeasca limba lor.

Parintii lui Tippi au vrut ca, inca din primele sale zile de viata, micuta lor sa iubeasca animalele, si mai mult, sa nu se teama de ele. Insa legatura deosebita pe care fetita lor a ajuns sa o stabileasca, inca inainte de a implini doi ani, i-a uimit pana si pe ei. Parea ca leoparzii, elefantii sau strutii din salbaticia africana sa o considere pe Tippi ca propriul lor pui. O lasau sa ii mangaie, ba chiar sa se cuibareasca si sa danseze cu ele. Uimitoarele ipostaze au fost, in decursul anilor, suprinse pe pelicula de cei doi parinti ai copilei.

După Namibia, familia lui Tippi s-a mutat în Madagascar şi apoi în Franţa, la Paris, unde a devenit o celebritate. Tippi şi-a povestit aventurile din Africa în cărţi precum "Tippi of Africa"("Tippi din Africa") şi "My Book of Africa"("Cartea mea din Africa"), carti care au fost publicate si traduse in mai multe limbi. "My Book of Africa" este un bestseller, o nuvela legata de viata aventuroasa din Namibia. Ea a creat un site de internet si s-a intors in Africa pentru a face 6 documentare pentru Discovery Channel. Aventurile fetiţei şi prietenia strânsă cu animalele au dus nu o dată la compararea ei cu personajul Mowgli din "Cartea Junglei" de Rudyard Kipling.

In Paris(Franta), Tippi a început să frecventeze o şcoală publică, însă în final a început să fie şcolită acasă pentru că nu prea avea lucruri în comun cu ceilalţi copii. Acum studiaza cinematografia la Universitatea Sorbona din Paris.

Mai jos puteti vizualiza filmari si fotografii cu Tippi

EN:
Tippi - the girl who befriended wild animals

Tippi Degré (born 4 June 1990) is a French girl, who spent her childhood in Namibia among wild animals and tribespeople. After moving to Paris, France, with her parents, she returned to Africa to make six nature documentaries for the Discovery Channel. She is known among other things for supervising the tigers in Fort Boyard, off the coast of France, which is the stage for a popular international game show.


Tippi was born in Namibia, where her parents, Alain Degré and Sylvie Robert, worked as freelance wildlife photographers. She was named after Tippi Hedren. During her stay in Namibia, she befriended wild animals, including a 28-year old elephant Abu, a leopard nicknamed J&B, crocodiles, lion cubs, giraffes, a Northern Greater Galago, a Banded Mongoose, an Ostrich, meerkats, a baby zebra, a cheetah, a Caracal, a snake, an African Grey Parrot, giant bullfrogs and chameleons. She also befriended the Bushmen and the Himba tribespeople of the Kalahari, who taught her how to survive on roots and berries, and to speak their language.
Tippi later moved with her parents to Madagascar and then to France, where she became a celebrity. A book of her adventures (Tippi of Africa) was published and translated in several languages. My Book of Africa is a bestselling novel of Tippi's adventurous life in Namibia. She also set up a website, and returned to Africa to make six nature documentaries for the Discovery Channel.
In Paris (France), Tippi attended a local state school for the first two years, but was then homeschooled because she was found to have little in common with the other children in Paris. She is now studying cinema at la Sorbonne Nouvelle University in Paris.

Below you can watch short movies and photos with Tippi:

Tippi with her friend, the snake.. Tippi cu prietenul ei sarpele
Daca nu vizualizati corect filmul, apasati aici
If you can't visualize the movie, click here
A slideshow with some other photos.. O prezentare cu cateva fotografii 
Daca nu vizualizati corect filmul, apasati aici If you can't visualize the movie, click here 
Sursele / sources: http://www.tippi.org/, bzupages.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici